sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kurssin lopputyön ohjeet

Somekurssi kääntyy loppusuoralle. Tässä ohjeet kurssin lopputyön tekemiseen. Ensinnä aikataulu:
  1. Kirjoita blogiisi ensi viikon keskiviikkoon 21.9. mennessä ensimmäinen suunnitelma lopputyöstäsi.
  2. Koeviikolla torstaina 6.10. klo 12:30-14:00 jokainen esittelee oman lopputyönsä.
  3. Lopullinen arvioitava työ jätetään 10.10.
  4. Palaute ja arviointi opettajilta 17.10. 
Lopputyön sisältö: Ota kohteeksesi kaksi sosiaalisen median ilmiötä ja vertaile niitä. Luomme ensi keskiviikkona yhdess ohjeet vertailun tekemiseen. Vertailtavien ilmiöitten valintaan ohjeena on: tuttu ja outo. Tuttu ilmiö voi olla jokin, johon olet tutustunut kurssin aikana tai joka on sinulle entuudestaan tuttu. Toinen, outo, ilmiö taas sellainen, jonka löydät oman etsintätyösi tuloksena tai opettajan vinkkilistalta. Tämä ilmiö voi olla työväline, jota kokeilet tai se voi olla verkosto tai palvelu, johon tutustut.

Lopputyön muoto: Lopputyö tehdään yhdellä tai useammalla sosiaalisen median työvälineellä. Lopputyötä tehdessäsi sinun tulisi miettiä sisällön ja muodon yhdistämistä. Käytä ilmaisumuotoja, jotka kiinnostavat sinua. Kokeile jotain uutta. Keskiviikon 14.9. oppitunnilla tutustumme joukkoon mahdollisia työvälineitä.

Lopputyön (portfolion) ohjeet kurssiwikissä. Suosituksena on, että lopputyöt tehdään pareittain. Parin kanssa työskennellessä on mahdollista yhdistää toteutusmuotoon kahden ihmisen osaamista. Sisällön osalta on hyödyllistä työstää asioita yhdessä ja keskustellen muotoilla lopputulosta. Yhdessä tekeminen on myös sosiaalisen median ydintä.

Arviointi: Lopputyöhön liittyy itsearviointi. Kirjoita se blogiisi viimeisenä. Itsearvioinnista tulee vielä erikseen ohjeet. Kurssista saat suoritusmerkinnän, mutta annamme numeroarvosanan ja sanallisen palautteen. Katso aineistowikistä löydät arvioinnista yleiskuvauksen sekä taulukkoon koottuna numeroarvioinnin kriteerit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti